Konfirmasjon

Vil du bli bedre kjent med Jesus og Bibelen, finne ut mer om kristen tro og ha et godt fellesskap?

Konfirmasjonsåret er et spennende år hvor du kan utvikle ditt forhold til Jesus, lære mer om Gud i bibelen og i hverdagen. Sammen skal vi se på forskjellige tematikk og lære mer om hva det vil si å være en kristen. Vi håper at året kan gi nye opplevelser, vennskap og være en plass med rom for undring og spørsmål.

Konfirmantundervisningen foregår for det meste i Salem sine lokaler ca hver andre fredag kl 17:30- 19:30. Enkelte av samlingene vil det bli servert noe å spise, men ellers bør konfirmanten ha spist på forhånd.

Konfirmantarbeidet i Salem menighet knyttes tett opp til ungdomsarbeidet Solid. Solid treffes hver fredag kl 19:30 i Salem midt i Trondheim sentrum. Dette er ungdommenes egen gudstjeneste hvor vi har møte for og med ungdommer, kafé med sosialt, spill og gøy etterpå.

I tillegg vil vi også knytte konfirmantarbeidet opp mot søndagsgudstjenestene som vi kaller G11. Fire ganger i løpet av året blir konfirmantene spesielt med på G11 og bidrar med ulike tjenester. Datoene står i lista under.

Det forventes at konfirmantene deltar på Solid jevnlig gjennom året. Vi går sammen over på Solid etter konfirmantsamlingene de fredagene det er det.

PÅMELDING
Påmeldingsfristen for konfirmantåret 2019/2020 er 1. mai 2019. Men vi anbefaler at dere melder dere på med en gang, på grunn av Londonturen til høsten (kjøp av flybilletter og hotellrom). Meld deg på ved å fylle ut et skjemaet her

PÅMELDING

KONFIRMANTÅRET 2019/2020

1. Konfirmantsamlinger blir ca annenhver fredag før Solid kl. 17.30 – 19.30 (Detaljert plan er klar ved oppstart) Første samling blir fredag 30. august 2019.
  2. Bli-kjent tur for konfirmantene 14. – 16. september.
  3. Tur til London for konfirmantgruppa 18.-21. oktober 2019.
  4. Deltagelse på gudstjenester 17. november, 24. november, 1. mars og 8. mars
  5. Julekonfirmantsamling 15. desember (3. søndag i advent)
  6. Tenåringskonferansen IMPULS Trondheim 31.januar – 2. februar 2020.
  7. Vårhelg med aktiviteter 20-22. mars (lørdag eller søndag)
  8. Konfirmasjonsgudstjeneste 7. juni 2020.

KAN JEG BLI KONFIRMANT I SALEM?
Vårt konfirmantopplegg er åpent for alle som ønsker det. Konfirmantsamlingene, de øvrige arrangementene nevnt over og å delta jevnlig på gudstjenester på Solid eller annet sted er obligatorisk.

FAGLIG INNHOLD
Gjennom konfirmasjonsåret får du lære mer om innholdet i den kristne troen og det å ha et forhold til Jesus i tro og praksis. Ved oppstart får du en dato- og temaplan for hele året. Vi bruker Tentro sitt undervisningsmateriale som kobler tema som Gud, livet og evigheten med hverdagen gjennom opplevelse, oppdagelse og oppdrag. Faste ledere som er en del av Solid vil følge konfirmantgruppa. Konfirmantopplegget vårt tilfredsstiller Den norske kirkes krav til innhold og omfang.

DELTAKERAVGIFT
Deltakeravgiften for konfirmantåret 2019/2020 er kr 4,500 før 1. mai 2019. (Etter 1. mai vil deltakeravgiften bli korrigert dersom flybillettprisene har økt.) Dette inkluderer undervisningsmateriell, deltakeravgift på IMPULS og reise t/r Trondheim – London m/overnatting. Det må beregnes noen kostnader til mat/lommepenger i forbindelse med London-turen. Deltakeravgift faktureres i to deler, ved oppstart og etter nyttår.

MER INFO?
Ta kontakt med konfirmantleder Ranveig Niemi.
E-post: ranveig.niemi@gmail.com | Tlf: 992 75 504